header-photo

Alles is revalidatie

Voor mensen die getroffen worden door een beroerte verandert alles. Zij hebben om te kunnen revalideren veel tijd en therapie nodig, echter revalidatieteams hebben vaak beperkte middelen tot hun beschikking. Door gebruik te maken van het revalidatieprogramma 'Alles is revalidatie' kunnen ze de revalidant toch een optimale behandeling bieden. Dit revalidatieprogramma biedt een verfrissend perspectief op CVA-revalidatie. De intensieve samenwerking tussen therapeuten speelt hierbij een cruciale rol.

Voorkant 'Alles is revalidatie' Alles is revalidatie uit 2011 beschrijft hoe uiteenlopende dagelijkse situaties worden benut om te revalideren. Revalidanten worden de hele dag door gestimuleerd om dát te oefenen wat nodig is om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Specifieke benaderingswijzen dagen de CVA-revalidant uit om zelf te leren revalideren. Wie moet revalideren na een beroerte, is in zo'n revalidatieomgeving beter af.

Het eerste deel van het boek beschrijft hoe deze vernieuwende wijze van revalideren gestalte krijgt op de werkvloer. Het tweede deel geeft therapeuten adequate handvatten waarmee ze meteen aan de slag kunnen bij het uitvoeren van groepstherapieën. De beschreven groepstherapieën zijn: de gesprekstraining, ontspanningstherapie, taaltherapie en de informatiegroep.

Alles is revalidatie is een praktische ondersteuning en inspiratiebron voor alle medewerkers van revalidatie-afdelingen die interdisciplinaire revalidatie verlenen aan mensen met een beroerte.